Wie zijn wij?

De initiatiefnemers

Foktje Verhoef

Ik ben Foktje en ben geboren in de Wieringermeerpolder maar ik woon nu al 20 jaar met plezier in Almere. Je kunt wel zeggen dat ik me echt thuis voel in de polder! Ik ben nieuwsgierig, wil graag vernieuwen en leren en naast mijn vrije werk geef ik kunstlessen, workshops en ben ik betrokken bij diverse kunstprojecten. Als kunstenares teken en schilder ik en maak ik ruimtelijk werk met vaak hergebruikte materialen. In mijn werk zie je dan ook stoere vormen en speelse lijnen, die een eigen zeggingskracht hebben. Met mijn beelden koester ik vooral de schoonheid van het onvolmaakte. Ik doe dit in meerdere disciplines, zowel ruimtelijk als tweedimensionaal, met verschillende materialen en technieken.

‘Ik wil laten zien dat er meer is dan dat je ziet en maak ruimte voor nuances, het verhaal achter het verhaal.’

Anke Portier

Mijn naam is Anke en ik ben 27 jaar. Al sinds ik mij kan herinneren ben ik bezig met kunst en cultuur. Van tekenworkshops bij het CKV op de dinsdagmiddag tot creatieve bezigheden thuis. Als er aan mij gevraagd werd; “Wat wil je later doen?” Was het antwoord altijd al dat ik naar de kunstacademie wilde.

Die droom heb ik vastgehouden en ben in 2016 afgestudeerd aan de Artez in Arnhem. Sinds dien ben ik weer in Almere gaan wonen. Waarna ik vrijwel direct in het culturele circuit van Almere belandde. Ik hielp mee met kleinschalige tentoonstellingen opbouwen. Ook zette ik kleine culturele projecten op en ontwikkelde ik na schoolse workshops. In die periode heeft Almere écht mijn hart gestolen.

Inmiddels probeer ik op alle mogelijke manieren de culturele bodem in Almere te verstreken. Naast mijn werkzaamheden als kunstenaar, geef ik kunst gerelateerde workshops op basisscholen, ben ik voor het KAF en Corrosia museumdocent en ben ik Cultuurscout voor Cultuurfonds Almere.

Almere is een stad waarin alles kan. Dit zorgt voor kansen, maar ook zeker voor de nodige uitdaging. Niets ontstaat vanzelf…

Het bestuur

Marieke Meijer

Voorzitter

Ik ben Marieke, 46 jaar, getrouwd met Gerben, twee zoons van 18 en 16 jaar. In het dagelijkse leven houd ik mij bezig met het huishouden, eten koken, pubers opvoeden en als psycholoog therapie geven. Ik heb een praktijk aan huis. Verder schrijf ik graag over vrijheid en wil ik over dat onderwerp ook een podcast maken.

Van één van mij eerste salarissen kocht ik kaartjes voor een dansvoorstelling in de schouwburg van Den Haag. 50 Gulden per stuk, enorm duur in mijn studentenbrein. Het was geweldig en ik ben er nooit meer mee opgehouden. 

Ik vind het prettig om via kunst, muziek of dans in een andere wereld te stappen.

Marisa Oomkes

Secretaris

Ik ben Marisa, 27 jaar en woon al een hele tijd in Almere. In het dagelijks leven werk ik als adviseur voor woningcorporaties. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van wonen en leefbaarheid.

Misschien ben ik wel een heel goed voorbeeld van iemand die maar sinds relatief kort weet hoe leuk kunst is! Als kind hadden kunst en cultuur niet zo’n grote rol in mijn leven, op danslessen na. Rond mijn 16e kwam ik door mijn werk in een theater en expo steeds meer in aanraking met diverse kunstvormen en ging ik dat ook steeds meer waarderen. Ondertussen maak ik veel gebruik van mijn museumjaarkaart en vind ik het geweldig om nieuwe dingen te ontdekken. Ik hoop dat Anke en Foktje de horizon van nog meer Almeerders verbreden.

Almeerders laagdrempelig kennis laten maken van een heel divers kunst en cultuur aanbod , dat is belangrijk!

Tim Bonsen

Penningmeester

Ik ben Tim, 30 jaar en afgestudeerd Podiumtechnicus met een specialisatie in Licht en Toneel. Ik hou erg van muziek in veel uiteenlopende stijlen. Ik ga dan ook vaak naar concerten en festivals. Daarnaast hou ik veel van reizen en wil ik graag zoveel mogelijk van de wereld zien.

Ik ben zelf een erg creatief persoon en hou dan ook heel erg van kunst en cultuur. Ik ben erin werkzaam en ervan overtuigd dat zonder kunst en cultuur de wereld niet zou blijven draaien. Mensen hebben een uitlaatklep nodig om lekker te kunnen lachen, activiteiten ondernemen en plezier maken om zich goed te voelen. Welke vorm dat heeft, maakt niet uit, zolang je af en toe maar even lekker uit je dagelijkse routine gehaald kan worden om het leven spannend te houden!

Ik ben ervan overtuigd dat zonder kunst en cultuur de wereld niet zou blijven draaien